Yarın içtüzük için uzlaşma aranacak

Grup başkanvekilleri, yarın bir araya gelerek TBMM Başkanı Çiçek'in önerileri doğrultusunda teklifte uzlaşma arayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleri, TBMM İçtüzüğü değişikliği teklifi üzerinde uzlaşma arayacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, grup başkanvekilleri olarak yarın bir araya geleceklerini, Genel Kurulun gündeminde bulunan TBMM İçtüzüğü değişikliği teklifi üzerinde uzlaşmaya varmaya çalışacaklarını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, özellikle tartışmalı maddelerle ilgili 9 maddelik öneride bulunduğunu hatırlatan Elitaş, şöyle konuştu:

"Asıl tartışma konusu; İçtüzüğün 'Danışma Kurulu'nu düzenleyen 19. ve 'usul hakkında konuşma' başlıklı 63. maddelerindeki değişikliktir. Meclis Başkanı, grup önerilerinin salı günü getirilmesi, iki lehte, iki aleyhte 5'er dakika söz verilmesini öneri olarak sunmuştu. Bu bizim açımızdan da olabilir. Denetimin salı günleri yapılması, grup önerilerinin yanı sıra 2 saat sözlü soruların yanıtlanması, ayrıca araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine biz de sıcak bakıyoruz. Ayrıca usul tartışmalarıyla ilgili iki lehte, iki aleyhte 3'er dakikalık teamülün sürdürülmesini de kendi açımızdan kabul ediyoruz. Karar yeter sayısının 15 milletvekiliyle istenmesi konusunda ise Meclis Başkanı bunun 10 milletvekiliyle istenmesi önerisinde bulundu. Biz uzlaşmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Elitaş, "Teklif askıya alınabilir mi?" sorusuna, "O kadar kavgayı niye yaptık? Bu konuyu Meclisin gündeminden düşürüp işimize bakmamız lazım. Yarinki toplantıda Meclis Başkanı Çiçek'in önerileri değil de farklı bir metin getirilirse biz kendi metnimizi baz alırız" karşılığını verdi.

Yarın grup başkanvekillerinin saat 14.00'de Mecliste görüşeceği öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir