Yarıyılda servis ücreti alınmayacak

İstanbul'da yarıyıl tatilinde okul servisi ücreti ödenmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kararı uyarınca, yarıyıl tatilinde okul servis ücreti ödenmeyeceği bildirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, daha önceki yıllarda veliler tarafından gerek Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, gerekse Büyükşehir Belediyesinin birimlerine ulaşan görüş ve istekler doğrultusunda, yarıyıl tatili için öğrencilerin okula gitmedikleri günlerde ücret ödememesinin karara bağlandığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Buna rağmen bazı okul servis taşıyıcılarının yarıyıl tatilinin içinde bulunduğu ayın ücretini tam olarak istediklerini belirten şikayetler gelmiştir. Alınan bu UKOME kararına uymayan ve yarıyıl tatilinde öğrencinin okula gitmediği günler için ücret talep eden okul servis taşımacılık hizmeti verenler hakkında ilgili cezai müeyyideler uygulanacaktır. Ücret tarifesinde belirtilen fiyatların dışında ücret talep eden ya da ilgili UKOME kararında belirtilen hükümlere uymayan okul servis araçları ve şoförleri hakkında tüm şikayetler Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne iletilebilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir