YARSAV'dan 'adalete sahip çıkın' çağrısı

YARSAV Başkanı Emine Tarhan, adalete, bağımsız yargıya ve demokrasiye sahip çıkılmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Siyasi partileri, halkın temsilcisi milletvekillerimizi, sivil toplum örgütlerini ve tüm yurttaşlarımızı, adalete, bağımsız yargısına ve dolayısıyla demokrasimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Tarhan, YARSAV'da düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili milletvekillerini bilgilendirmek amacıyla hazırladıkları raporu TBMM'ye sunmak için başvuruda bulunduklarını, ancak bu konudaki taleplerinin hiç bir gerekçe gösterilmeden Meclis Başkanlığınca reddedildiğini belirtti.

Resmi prosedürün işletilmemesi üzerine, Anayasa değişikliğine ilişkin çalışmalarını milletvekillerine posta ve parti grup başkanvekilleri aracılığıyla ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Tarhan, hazırladıkları raporu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlar Kurulu üyelerine de göndereceklerini bildirdi.

Yapılmak istenilen değişikliğin, kuvvetler ayrılığı ilkesine tamamen aykırı olduğunu savunan Tarhan, şunları kaydetti:

"Değişiklikler, demokratik hukuk devletini yok etme, anayasal tüm güçleri bir kişinin elinde toplama sonucunu doğuracak niteliktedir. Bu amaç da artık kamuoyundan gizlenmemekte, neredeyse açık açık diktatörlük hevesi kamuoyu ile paylaşılmakta ve toplum mühendisliği çabaları ile toplum bu fikre alıştırılmaya çalışılmaktadır. İşte bu nedenle siyasi partileri, halkın temsilcisi milletvekillerimizi, sivil toplum örgütlerini ve tüm yurttaşlarımızı, adalete, bağımsız yargısına ve dolayısıyla demokrasimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yargı(sız) infaz olmaması için bir kez daha düşününüz. Düşünmeden kullanılan her oyun diktatörlük yoluna bir taş döşeyeceğini de unutmayınız."

Bu konularda ilginizi çekebilir