Yaş çayda tarihi rekolte

Yaş çayda 1 milyon 300 bin ton civarındaki hasadın yanı sıra, dördüncü sürgünde 100 bin ton civarında hasat bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Yaş çay sektöründe bu yıl ilk üç sürgün sonunda gerçekleşen 1 milyon 300 bin ton civarındaki hasadın yanı sıra, dördüncü sürgünde beklenen 100 bin ton civarındaki hasat ile tarihin en yüksek rekoltesi gerçekleşecek.

Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu yıl yaş çay sezonunda birinci sürgünde 430 bin ton, ikinci sürgünde 460 bin ton rekolte gerçekleştiğini, üçüncü sürgünde kesin rakamların belli olmadığını, ancak yaklaşık 400 bin ton civarında gerçekleştiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Yaş çayda geçen yıl rekoltenin 1 milyon 103 bin ton civarında gerçekleştiğini anımsatan Erdoğan, "Bu yıl ilk üç sürgünde 1 milyon 300 bin ton civarında hasat yapıldı. Devam eden dördüncü sürgünde de 100 bin ton civarında yaş çay hasadı yapılacağını sanıyoruz. Böylece bu yıl yaş çay rekoltesi 1 milyon 400 bin tonlara çıkacak. Bundan önce en fazla 2003-2004 yıllarında 1 milyon 250 bin ton civarında hasat gerçekleşmişti. Böylece bu yıl gerçekleşen rekolte tarihimizin en yüksek rekoltesi olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir