YAŞ toplandı

Balyoz ve askeri casusluk gibi davlarda tahliye olan ya da haklarında yeniden yargılama kararı çıkan isimlerin durumunun toplantıda ele alınması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ağustos ayı olağan toplantısı Başbakan Erdoğan başkanlığında bugün Ankara'da başladı.

Erdoğan başkanlığında 4-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan toplantıya, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanı sıra kuvvet komutanları ve diğer üst düzey komutanlar katılacak.

Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Genelkurmay Karargahı'nda devam edecek toplantılarda terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin durumu, emeklilik işlemleri ve TSK personeli ile ilgili disiplin konuları ele alınacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanlarının görev süresi sona ermediği için bu seneki YAŞ toplantısında komuta kademesinde herhangi bir değişiklik yapılması öngörülmüyor.

Balyoz ve askeri casusluk gibi davalar nedeniyle tutuklu olan ve önceki senelerdeki toplantılarda haklarında terfi kararı verilemeyen, ancak bu sene bu davalarda tahliye olan ya da haklarında yeniden yargılama kararı çıkan isimlerin durumunun da toplantıda ele alınması bekleniyor.

YAŞ üyeleri bu akşam Erdoğan tarafından verilecek akşam yemeğine katılacak.

YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulması ve onaylanmasının ardından 6 Ağustos günü kamuoyuna açıklanması bekleniyor.