Yasadışı dinlemede cezalar üç kat artırılıyor

Bakan Yıldırım, "Yeni tasarıda cezalar ertelenmeyecek ve paraya dönüştürülemeyecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yasa dışı dinlemelerin suçlarının caydırıcı olmadığını belirterek, "Yeni tasarıda cezalar üç kat artırılıyor ve o cezalar ertelenmeyecek ve paraya dönüştürülemeyecek. Cezalar iki yıldan başlıyor 5 yıla kadar artacak. Bu paranoyayı, bu korkuyu ortadan kaldırmanın başka çaresi yok" dedi.

Bakan Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2011 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yasa dışı dinlemelerin cezalarının caydırıcı olmadığını kaydeden Bakan Yıldırım, bu konudaki yeni tasarı ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Şimdi yeni tasarı var. Burada cezalar üç kat artırılıyor ve o cezalar hükmün ertelenmesine girmeyecek şekilde, paraya dönüştürülemeyecek şekilde yeniden düzenleniyor. Yeni düzenlemede savcı şikayet beklemeden çağıracak. Kendisinin rızasını almak suretiyle resen dava konusu olacak. Cezalar en az iki yıldan başlıyor, 5 yıla kadar artacak. Başka çaremiz yok. Bu paranoyayı, bu korkuyu ortadan kaldırmanın başka çaresi yok. Bu insanımızın, toplumumuzun hak etmediği bir şeydir."

Bu konuyla ilgili TBMM Genel Kuruldaki sözlerinin farklı algılandığını belirten Yıldırım, "Eğer korkacak, çekinecek, yanlış bir işiniz yoksa konuşmaktan korkmayın çekinmeyin" dediğini, bugün de aynısını söylediğini ifade etti.

Binali Yıldırım, "Bu yeni düzenlemeyi Meclisten geçirip bunu Türkiye'nin gündeminden kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yıldırım, telefona gelen SMS'lerin engellenmesiyle ilgili işletmelerle görüşmelerin yapıldığını, bu hafta da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun bu konuyu ele alınacağını söyledi.

Abonenin istenmeyen mesajları engellenmesinin sağlanabileceğini belirten Yıldırım, aynı çalışmanın internet için yapmanın zor olduğunu bildirdi.

Komisyon, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2011 yılı bütçelerini kabul etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir