Yasama paketi düzenlenecek

'İstanbul Finans Merkezi' adı verilecek yasama paketinin içerisinde farklı kanunlarda düzenlemeler ve adımlar yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İstanbul'un finans merkezi olması konusunda 'İstanbul Finans Merkezi' adını vereceğimiz bu yasama paketinin içerisinde farklı farklı kanunlarda düzenlemeler ve adımlar olacak" dedi.

Babacan, Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) 54. Olağan Genel Kurul toplantısındaki konuşmasında, önümüzdeki dönemdeki önemli gündem maddelerinden birinin, İstanbul'un uluslararası finans merkezi yapılması yönünde atılacak adımlar olduğunu söyledi.

Babacan, "Bununla ilgili seçim sonrası ve Meclis açıldıktan sonra uygulamaya girmek üzere bir yasama paketi hazırlığı içerisindeyiz. İstanbul Finans Merkezi adını vereceğimiz bu yasama paketinin içerisinde farklı farklı kanunlarda düzenlemeler ve adımlar olacak. Bir reform adımını toplu bir şekilde Meclis'e sunup ve toplu bir şekilde Meclis'te tartışılıp, topluca yasalaşması gibi bir niyetimiz var. Çünkü düzenlemeler parça parça Meclis'te görüşüldüğünde konsantrasyon bozulabiliyor" diye konuştu.

Bir başka önemli reform alanının, Türkiye'nin yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda olacağını kaydeden Babacan, Türkiye'nin hızla doğrudan sermaye girişlerini sağlamaya devam etmesi ve yükselen oranlarda bunu sağlaması gerektiğini belirtti ve "Bunun için de mutlaka yatımcılarla daha dost, yatırımcılara daha kucak açan, onların işlerini kolaylaştıran bir düzenleme çerçevesi gerekiyor. Merkezi hükümetten yerel yönetimlere kadar her alanda iyileştirmeye ihtiyaç olan konu..." dedi.

Diğer reform alanının da istihdam olduğunu dile getiren Babacan, 2023'te işsizliği yüzde 5'e indirebilmek için sadece hızlı büyümenin yetmeyeceğinin ve işgücü piyasasıyla ilgili yapısal reformlara ağırlık vermek gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir