Yaşar Holding'den Manisa'ya yatırım

Matbaa mürekkebi fabrikası, yıllık 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesiyle çalışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, DYO'nun Manisa'da hizmete açılan matbaa mürekkebi fabrikasının, yıllık 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesiyle çalışacağını bildirdi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, holding iştiraklerinden DYO Bornova Matbaa Mürekkepleri AŞ tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada, Yaşar Holding'in adının her zaman güven ve kaliteli ürünler ile anıldığını söyledi.

Fabrikanın tasarımıyla inşasında, en gelişmiş üretim teknolojilerinin kullanıldığını ifade eden Yiğitbaşı, "Yıllar içinde kalitemizden ve güvenilir hizmet anlayışımızdan taviz vermeden, en son teknolojiye sahip ürünlerimizle, müşterilerimizin yaşamlarını renklendirmeye ve daha iyi bir yaşam sunmaya devam ediyoruz. Kalitesi ve yenilikçi ürünleriyle dünyanın en büyük matbaa mürekkepleri üreticileri ile rekabet eden Dyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa;da hizmete soktuğu yeni fabrikasında yıllık 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesi ile çalışacak" dedi.

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise DYO Matbaa Mürekkeplerinin, Türkiye pazarında liderliği elinde bulundurduğunu, stratejilerinde müşteri memnuniyetinin her zaman ön planda olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, 1938 yılından bu yana DYO'nun ilk bayisi olan Konyalı Halil İbrahim Sayar, DYO mürekkeplerinin kullanıldığı, hat sanatıyla "Besmele" yazılı tabelayı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitbaşı'na hediye etti.

Törene, Manisa Vali Yardımcısı Hüseyin Sezgin, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş Genel Müdürü İrfan Çimen, Sanayi Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Funda Karaboran ile DYO'nun Türkiye genelindeki bayileri katıldı.

220 kişiye istihdam yaratacak, 10 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrikanın, 9 bin metrekaresinin üretim alanı, 600 metre karesinin Ar-Ge ve Kalite Kontrol laboratuvarları olmak üzere, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir