Yaşasa kesin Twitter'da olurdu!

Güler Sabancı, "Merhum Sakıp Sabancı'nın esas meselesi; insanlara ulaşmak, dokunmak, sevmek ve sevilmekti. Bugün olsa mutlaka Twitter’da, Facebook’ta, Instagram’da olurdu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding Yönetim Kurulu'nun merhum başkanı Sakıp Sabancı, vefatının 10'uncu yılında Sabancı Center’de düzenlenen gecede anıldı.

Geceye Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, dostları, iş ve sanat dünyasından birçok isim ve Sabancı Topluluğu’nun çalışanları katıldı.  

Güler Sabancı gecede yaptığı konuşmada, “Sakıp Bey her konuda diyaloğa açık, uzlaşmacı bir kişiliğe sahipti. Ayrıştıran değil, birleştirendi. Ortak noktaları bulmakta çok ustaydı" dedi.

"Bugün yaşasa Twitter'da, Facebook'ta, Instagram'da olurdu"

Sakıp Sabancı'nın iletişime ve insanlara ulaşmaya çok değer verdiğini dile getiren Güler Sabancı, merhum işadamının bu yönünü “İletişim, paylaşmak, samimiyet, şeffaflık, tüm bunlar O’nun çok sevdiği ve O’nu Sakıp Bey yapan özelliklerdi. O bunları araç olarak görürdü, esas meselesi; insanlara ulaşmak, dokunmak, sevmek ve sevilmekti. 14 kitap yazmıştı, düşüncelerini ve duygularını paylaşmıştı. O yüzden bugün olsa mutlaka twitter’da, facebook’da, instagram’da olurdu" sözleriyle ifade etti.

Törenin bir diğer konuşmacısı, merhum Sakıp Sabancı'nın torunu Melise Tapan ise duygularını “ben dedemleyken sanki zaman dururdu. Yerlerde yuvarlanır, güvercinlerin peşinde koşturur, bahçede motosiklete biner, çimleri biçerdik. Dedem bana hayatta basit ve ufak şeylerle mutlu olmayı öğretti. Ayrıca imkânsızlığın var olmadığını, hatalarımdan korkmamayı da ben dedemden öğrendim” sözleriyle dile getirdi.
Anma töreni Sabancı Vakfı’nın da desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın verdiği konserle son buldu.    

 

Bu konularda ilginizi çekebilir