Yatırım ortamını iyileştirecek 'paket' yolda

Babacan, yatırım ortamını daha da iyileştirmek için bir yasa paketi üzerinde çalıştıklarını, çalışmayı yakında TBMM'ye sevk edeceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yatırım ortamını daha da iyileştirmek için şu anda bir yasa paketi üzerinde çalıştıklarını, yatırım ortamını iyileştirme ile ilgili çalışmayı yakında TBMM'ye sevk edeceklerini bildirdi.

"Türkiye'ye Yatırım Texsas Pasific Group (TPG) Perspektifi Konferansı"nın açılışında konuşan Babacan, önümüzdeki dönemde ekonomide yapılacak çok işler olduğunu söyledi.

Babacan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin maliye politikalarındaki sıkı duruşu devam edecek, kim ne derse desin. 'ABD'de 400 milyar dolarlık daha harcama paketi açıklamışlar', olabilir. Bizde bir atasözü vardır; her koyun kendi bacağından asılır. Biz kendimize dikkat edeceğiz, kendi hesabımıza, kitabımıza dikkat edeceğiz ve mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz.

Merkez Bankamız para politikalarını fiyat istikrarı ve finansal istikrar odaklı aynen devam ettirecek. Sıkı duruşu, sağlam duruşu devam ettirmek zorundayız.

Yapısal reformlar, önümüzdeki dönemin temel öncelikleri... Yatırım ortamını daha da iyileştirmek için neler yapmalıyız? Şu anda bir yasa paketi üzerinde çalışıyoruz ve yatırım ortamını iyileştirme ile ilgili bir çalışmayı yakında TBMM'ye sevk edeceğiz. İstihdam, çok önemli meselemiz. Türkiye'nin rekabet gücünü daha iyi istihdam politikalarıyla nasıl artırırız? Bu da yine üzerinde çalışılmış önemli bir reform alanı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir