Yatırım ve finansman dünyası İstanbul'da buluşuyor

Avrupa'nın en büyük 300 yatırım kuruluşunu ve finansörünü bir araya getirecek EBAN Kongresi, 15-16 Nisan'da düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - European Business Angels Network (EBAN–Avrupa İş Melekleri Ağı) 2010 Yıllık Toplantısı, 15-16 Nisan'da İstanbul'da yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, EBAN Kongresi, Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği (METUTECH-BAN) girişimi ile ilk kez Türkiye'de düzenlenecek.

10. EBAN Yıllık Kongresi, Avrupa'nın en büyük yatırım kuruluşlarını ve finansörlerini bir araya getirecek.

EBAN'a üye yatırımcı kurum ve kişilerin yılda bir buluşarak bilgi alışverişinde bulundukları EBAN Yıllık Kongresi, 2000 yılından beri Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz ve Hollanda'nın aralarında bulunduğu ülkelerin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Geçen yıl EBAN Yıllık Kongresi'ne ev sahipliği yapmak üzere başvuran üç ayrı ülkeden Türkiye'nin başvurusu kabul edildi.

"İş melekleri" kavramı Türk iş çevreleri ile buluşacak

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek EBAN Yıllık Kongresi, Avrupa'nın en büyük 300 yatırım kuruluşunu ve finansörünü bir araya getirmesinin yanı sıra, dünyada girişimcilerin erken dönem finansman sorununa çözüm olarak geliştirilen "iş melekleri" kavramını, Türk iş çevreleri ile buluşturacak.

Geçtiğimiz ıl İspanya'nın Madrid şehrinde dokuzuncusu yapılan EBAN Kongresi'nin 10'uncusunun Türkiye'de yapılması için seçilen METUTECH-BAN, faaliyetlerini 2008 yılından beri yürütüyor.

"İş Meleği" kavramının Türkiye'deki uygulaması olarak ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından geliştirilen METUTECH-BAN, teknoloji alanında yatırım yapmak isteyenleri bir çatı altında bir araya getirerek finansman arayan tekno-girişimcilere çözümler sunmayı amaçlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir