Yatırımcıları Kars'a davet etti

Şimşek, "Yatırımcılarımız buraya gelsinler. Normalde kurumlar vergisi yüzde 20 ise Kars için yeni yatırımlarda yüzde 2'ye indiriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARS - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim için önemli olan, bölgesel kalkınmışlık farklarının, hemen hızlı bir şekilde, mümkün olduğunca giderilmesidir" dedi.

Kars Valisi Kara ile makamında görüşen Şimşek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet olarak Kars'a her zaman bütün alanlarda gereken desteği verdiklerini söyledi.

Altyapıdan hayvancılık tarım desteklerine kadar her alanda verilen desteğin çok yüksek boyutlarda olduğunu ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Bizim için önemli olan, bölgesel kalkınmışlık farklarının hemen hızlı bir şekilde mümkün olduğunca giderilmesidir. Bu yönde bölgemize verdiğimiz teşvikler, çok farklı boyutta. Sadece hayvancılık için -yolda gelirken Valimiz söyledi- son 8 yıl içerisinde sadece Kars'a verilen hayvancılık desteği 411 milyon lira. Çok ciddi bir rakam.

Sadece duble yol uzunluğu 20 kilometreden 150 kilometrenin ötesine taşınmış, yani 6 kat artmış. Nereden bakarsanız bakın eğitimden sağlığa her alanda, hükümetimizin bu bölgeye, Kars'a, bölgedeki illerimize büyük önem verdiği ortaya çıkacaktır. Tabi ki bu da devam edecektir. "

Şimşek, kaynak anlamında ciddi bir sıkıntının olmadığını belirterek, "Her zaman Kars gibi illerimizi önceliklendirdik. Amacımız, bölgesel kalkınmışlık farklarını en aza indirmektir" diye konuştu.

Yatırımcıları da Kars'a davet eden Şimşek, "Yatırımcılarımız buraya gelsinler. Yatırım yapmaları için her türlü teşviki Kars'a 4. Bölge kapsamında veriyoruz. Normalde kurumlar vergisi yüzde 20 ise Kars için yeni yatırımlarda yüzde 2'ye indiriyoruz. Kredi alıp krediyle yatırım yapacaksa onun faiz sübvansiyonunu da veriyoruz. Yeter ki Kars'a gelinsin, istihdam iş ve aş üretmek üzere burada yatırım yapılsın" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir