Yaz yağmurları etkili olacak

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz’de kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Bolu, Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Gaziantep çevreleri ile Denizli'nin güney ve doğu, Uşak'ın doğu, Mersin'in iç ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklığın ülke gelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu 

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu.(32)

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(32)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu.(35)

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (35)

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(33)

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu.(30)

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık.(41) 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik çevreleri ile Sakarya'nın güney kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Uşak'ın doğu, Denizli'nin güney ve doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Akdeniz: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Mersin'in iç ve Hatay'ın kıyı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın ise öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Konya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batı kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.