Yazar Tarık Dursun K, korsan kitabı destekliyor

Ünlü yazar, insanların bandrollü kitap okuyabilmesi için yayın evlerinin fiyatları düşürmesi gerektiğine dikat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Yazar Tarık Dursun K, insanların bandrollü kitap okuyabilmesi için yayın evlerinin fiyatları düşürmesi gerektiğini belirterek "Kitap fiyatları yüksek olduğu sürece korsanı destekliyorum" dedi.

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Kitap Şenliğinde, yazarlar Tarık Dursun K. ile Aydoğan Yavaşlı, kitaplarını imzaladı.

Tarık Dursun K, yaptığı açıklamada, Gölmarmara'da umduğunun üzerinde kitap severle karşılaştığını, bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'de en karlı sektörün basım yayım sektörü olduğunu ifade eden Tarık Dursun K, şöyle konuştu:

"Çünkü Türkiye'de basım sektörü gibi yüzde 300 kar yapan hiçbir sektör yok. Ne zaman ki bu sektörler kar oranlarını makul bir fiyata indirecek, o zaman korsanın önüne geçilebilir. En çok okunan kitapların korsanda yer aldığı düşünülürse, kitap fiyatları yüksek olduğu sürece korsanı destekliyorum. Halkımız orijinal bir kitabı alıp okuyamıyor. 2,5 lira basım maliyeti olan 400 sayfalık bir kitabın halka sunumu en fazla 10 lira olması gerekirken, 25-30 liraya satılıyor. Halkın bandrollü kitap okuması için yayınevleri fiyatları biraz daha aşağı tutmalıdır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir