Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

BBP lideri Yazıcıoğlu TBMM'de düzenlenen törenin ardından defnedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA-  Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM'de düzenlenen törenin ardından saat 16.00'da Ankara'da Tacettin Dergahı'nda toprağa verildi.

Yazıcıoğlu'na TBMM'de tören düzenlendi

Yazıcıoğlu'nun cenaze aracı Dikmen Kapısı'ndan Meclise getirildi. Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenazenin tören alanındaki yerine konulması sırasında özgeçmişi okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Cenaze törenine, Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Furkan ve Firuze Yazıcıoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in de aralarında bulunduğu TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç, Mustafa Kalemli, Ömer İzgi ve İsmet Sezgin, eski ve yeni milletvekilleri, çok sayıda partili ile vatandaşlar da katıldı.

TBMM'de düzenlenen törenin ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesi Kocatepe Camisi'ne getirilerek burada da cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeler toprağa verildi

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazesi toprağa verildi.

Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, önce BBP Sivas İl Teşkilatı'na, daha sonra Meydan Camisi'ne omuzlarda taşınarak, getirildi.

Daha sonra cenaze arabalarının bulunduğu bölüme kadar kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından uğurlanan cenazeler, buradan Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü. Anıt mezar şeklinde hazırlanan bölümde Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazeside İstanbul'da toprağa verildi.

Güneş'in cenzazesi yarın toprağa verilecek

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş'in de cenazesi yarın Sivas'ta toprağa verilecek. Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'tan Sivas'a gönderilen İsmail Güneş'in cenazesinin, kent girişinde yakınları ve meslektaşları tarafından karşılandıktan sonra Numune Hastanesinin morguna kaldırılacağını belirtti.

Fikret Ünsal, cenazenin yarın hastane morgundan alındıktan sonra, adı Şehit Gazeteci İsmail Güneş Basın Sitesi olarak değiştirilecek sitedeki Sivas Gazeteciler Cemiyeti'nin önüne getirileceğini ifade etti.

Burada yarın saat 15.00'te tören düzenleneceğini kaydeden Ünsal, Güneş'in cenazesinin Sivas Ulu Cami'de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Yukarıtekke Mezarlığı'nda toprağa verileceğini bildirdi.