Yemen'e mali desteğimiz devam edecek

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin Yemen'e ekonomik ve mali desteğinin devam edeceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


 
ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Yemen-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Fuad Muhammed Abdulkerim ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 
Arınç, kabulde yaptığı konuşmada, Yemen-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun ziyaretleri kapsamında TBMM'ye, ardından da Başbakanlığa geldiklerini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Yemen ile Türkiye arasında geçmişten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkisi bulunduğunu ifade eden Arınç, "İki ülke halkı yüzyıllardan bu yana birbirlerini kardeş olarak görmektedir. Bugün de hükümetler arası, parlementolar arası ilişkilerimiz çok güçlüdür. Bunun bir örneği olarak da ülkemizi ziyaret ettiler. Türkiye Grubu'nun başkanı Rize Milletvekilimiz Hasan Karal Bey ile Kocaeli Milletvekilimiz Zeki Aygün Bey de aramızda bulunuyorlar" diye konuştu.
 
Arınç, aynı zamanda kendisinin Yemen-Türkiye Karma Ekonomik Kurul Başkanı olduğunu ve bu sıfatla da Yemen ile görüşme yaptıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
 
"İki yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında ben de kendilerine refakat etmiştim. Daha sonra geçtiğimiz kasım ayının sonunda da Karma Ekonomik Kurul Toplantısı'nı Yemen'in başkentinde yapmıştık.
 
Yemen'e ekonomik ve mali desteğimiz devam edecektir. Yemen'in kalkınmasına, aramızdaki ticaretin güçlenmesine, Yemen'in demokratik bir ülke olarak huzur ve istikrara kavuşmasında Türkiye çok büyük destek olacaktır.
 
Yemen'de, 2011 sonundan itibaren yeni bir süreç başladı. Bu süreci, Türkiye olarak destekliyoruz. Süreç, olağan bir şekilde ilerlemektedir. Önümüzdeki yılın başlarında seçimlerin yapılacağını düşünüyoruz ve bu süreçte Yemen halkına, Yemen parlementosuna ve değerli dostlarımıza başarılar diliyoruz. Kendileriyle görüşmelerimiz olacak. Türkiyemize teşriflerinden dolayı, kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan Yemen halkına sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyorum."
 
Konuşmasını Yemen halkı ve milletvekilleri adına yaptığını dile getiren Yemen-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Fuad Muhammed Abdulkerim de Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
 
Türkiye'de çok güzel ağırlandıkları için teşekkür eden Abdulkerim, "Sizinle Yemen ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren bazı şeyleri konuşmak istiyoruz" dedi.
 
Konuşmaların ardından görüşme, basına kapalı devam etti.