Yemin dışında her şeye katılacaklar

CHP, TBMM Genel Kurulu'na katılacak, komisyonlara isim bildirecek ama yemin etmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kuruluna bugün katılacaklarını ancak yemin etmeyeceklerini, komisyonlara ise isim bildireceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında, grup başkanvekilleri, genel sekreter ve genel başkan yardımcılarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin bugün Genel Kurula katılıp katılmayacaklarına ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Katılacağız. Bir sakıncası mı var?" dedi.

Kılıçdaroğlu, bugün yemin etmeyeceklerini ifade ederek, "Ne zamana kadar etmeyeceksiniz?" sorusu üzerine, buna daha önce yanıt verdiğini söyledi.

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, Genel Kurulda konuşma talebinde de bulunmayacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine komisyonlara isim bildireceklerini ancak talebin Meclis Başkanlığından gelmesi gerektiğini belirtti.

Meclis Başkanlık Divanına üye bildirip bildirmeyeceklerine ilişkin soruyu Kılıçdaroğlu, "Bir talep gelsin bakarız" diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı seçimi için de "Ayrıca Cemil Çiçek'in seçilmesinden dolayı mutluyuz" diye konuştu.

Bir gazetecinin de, "Muhalifler kurultay için imza toplamaktan vazgeçtiler. Konuya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna, "Ben onları muhalif olarak görmüyorum. Onlar bizim partililerimiz. Saygıyla karşılıyorum. İmza toplamalarını da vazgeçmelerini de saygıyla karşılıyorum. Demokrasilerde bunlar olur" yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, "(Parti Meclisi kurultay kararı alsın) diyorlar" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Her görüşe saygılıyız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir