Yener Yermez tanık sıfatıyla sorgulanıyor

Yermez'in avukatı Yalçınkaya, Ergenekon soruşturması kapsamında müvekkilinin tanık sıfatıyla ifadesinin alındığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İş adamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü gerekçesiyle müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya, müvekkilinin, Ergenekon soruşturması kapsamında emniyette "tanık" sıfatıyla ifadesinin alındığını belirtti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yalçınkaya, ifadenin "tanık" sıfatı ile alınması nedeniyle bu işlem sırasında avukatın bulunması zorunluluğu olmadığını kaydetti. Yalçınkaya, Yermez'in hangi konu ve hangi suçlama ile ifadesine başvurulduğunu bilmediğini söyledi.

Yalçınkaya, soruşturmada gizlilik kararı bulunduğu için konuya ilişkin fazla bilgisi olmadığını ifade ederek, müvekkili ile ilgili delillerin ne olduğunu da bilmediğini anlattı.

Savcılığın resen, görevi gereği mahkemeden talep ederek müvekkilinin ifadesine başvurulduğunu belirten Yalçınkaya, "Yener Yermez, 7-8 sene önce söylediklerinin aynısını şimdi de söylüyor. Müvekkilimin ifadesinin alınması Adli Tıp Kurumu raporlarına ilişkin olabilir. Başka bağlantı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Basın mensuplarının Üzeyir Garih cinayetinin "Ergenekon terör örgütü" ile bir bağlantısı olup olmadığı yönündeki soruları üzerine ise Yalçınkaya, soruşturmanın gizliliği nedeniyle bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi.

Yalçınkaya, daha önce Garih cinayetine ilişkin yeniden yargılama yapılması amacıyla Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne "iade-i muhakeme" talebiyle başvurduklarını da anımsattı.