Yeni anayasa çalışmaları devam ediyor

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında görüşmelerini devam ettiren TBMM Başkanı Çiçek, bugün de Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Kılıçkaya ve beraberindeki heyeti kabul etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, anayasaların sadece hukuki metinlerden ibaret olmadığını belirterek, içinde ekonomiden siyaset bilimine, sosyolojiye kadar tüm disiplinlerden yararlanma imkanı bulunduğunu söyledi.
Çiçek, Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kılıçkaya, yeni anayasa çalışmalarına katkı amacıyla "Türkiye için hangisi daha iyi olur", "Türkiye için daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasayı nasıl yapabiliriz?" düşüncesinden yola çıkarak bir çalışma yaptıklarını belirterek, 106 maddelik anayasa taslağını Çiçek'e sundu.
Çiçek, vatandaşlardan ve kuruluşlardan görüş istediklerini, ama Hukukçular Birliği Vakfı'nın bir adım daha ileri geçerek bir anayasa yazdığına işaret ederek, şöyle konuştu:
"106 maddelik bir anayasa... Demek ki mevcut Anayasaya göre daha kısa, daha öz, madde madde yazılmış bir anayasa taslağı. Bizim faydalanmamızı azami ölçüde kolaylaştıracak bir çalışma. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum."
Görüşleri 30 Nisan akşamına kadar toplayacaklarını hatırlatan Çiçek, daha sonraki süreçte ilkeleri ve yazılımın söz konusu olacağını, bir taslak metin ortaya çıkaracaklarını ifade etti.
Çiçek, "Yazılımın nasıl olması gerektiğine kafa yorarsanız, bizim işimizi kolaylaştırırsınız. Biz toplumun değişik kesimlerinden gelen görüşleri, kurduğumuz teknik heyetlerle analiz ediyoruz, raporlara bağlıyoruz. Sonra yazılım kısmına geçeceğiz. Bu yazılımın hangi yol ve yöntemle yapılması gerektiği konusunda bir çalışma yaparsanız ve 30 Nisan akşamına kadar bize bildirirseniz, bunlardan istifade etmiş oluruz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir