Yeni anayasa Türkiye'ye ivme kazandıracak

Hak-İş Genel Başkanı Uslu "Anayasa değişikliklerini önemsiyoruz ve yapılan değişiklikleri yeterli görmüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, referanduma sunulan anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesiyle, daha özgürlükçü ve demokrasinin egemen olduğu bir Türkiye yolunda büyük bir adım atıldığını savundu. Uslu, "Halkımız, darbecilerin gasp ettiği onuruna sahip çıktı. Biz de konfederasyon olarak Türkiye'nin değişmesini ve gelişmesini istiyoruz" diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu yaptığı yazılı açıklamada, kabul edilen değişikliklerin Türkiye'nin transformasyonunun önünü açacak ve Avrupa Birliği sürecine ivme kazandıracak, Türkiye'yi AB'ye yakınlaştıracak bir vizyona sahip olduğunu savundu.

"Değişiklikler yeterli değil"

Uslu, bugüne kadar görülen krizlerin, kurumlar arasındaki kuvvetler ayrılığı çatışmasının, müdahaleler ve yetki gasplarının yaşanmayacağını dile getirdi. Uslu, "Yani bütün kurumlar, bütün güç odakları demokrasilerde olması gereken sınırlarına çekilecek ve siyasetin dolayısıyla toplumun gücü ve rolü daha fazla öne çıkmış olacaktır. Bundan böyle bütün kurumların içine demokrasi mantığı, ruhu ve kuralları yerleşecektir" diye konuştu.

Anayasa değişiklik paketinde yer alan bu düzenlemelerin kanunlarda da karşılığının oluşturulması gerektiğini ifade eden Uslu, Türkiye'nin bundan böyle yeni gündeminin paketin işaret ettiği bütün konularda kanunları hızla yaşama geçirmek olması gerektiğinin altını çizdi.

Uslu, "Hak-İş Konfederasyonu olarak Türkiye'nin değişmesini ve dönüşmesini istiyoruz. Bu nedenle anayasa değişikliklerini önemsiyoruz ve yapılan değişiklikleri yeterli görmüyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir