Yeni binalara otopark şartı

Kadir Topbaş, 400 metrekare üzerinde yeni binalara otopark yapma zorunluluğunu getireceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki otopark sorununa karşı bir yönetmelik hazırladıklarını belirterek, "400 metrekare üzerinde yeni binalara kesinlikle para yatırarak değil, mutlaka otopark yapma gerekliliğini getiren bir düzenleme. Yapmayan ruhsatını alamayacak" dedi.

Topbaş, Eyüp Haliç Sahil Parkı ile Bahçıvanlık Kurs Merkezi binası açılışı ve sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar imar edilen alanlarda adeta yeniden imar faaliyetleri başlatıldığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kasımpaşa'da sokakların araçlarla dolu olmasına ilişkin yorumlarını anımsatan Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'dan Türkiye'ye bir mesaj veren yerel yönetim anlayışıyla birlikte yeni bir dönemin başladığını, yeni bir sayfanın açıldığını söyledi.

"İstanbul'un otopark haritalarını çıkardık"

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı "yeni yapılacak evlerde garaj mecburiyeti" açıklamasına ilişkin bir soru üzerine, "Bir yönetmelik hazırladık. 400 metrekare üzerinde yeni binalara kesinlikle para yatırarak değil, mutlaka otopark yapma gerekliliğini getiren bir düzenleme. Yapmayan ruhsatını alamayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği Kasımpaşa'da, Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde bir vatandaşı otopark yapması için teşvik ettiğini, ancak arabaların bu otoparkı kullanmaması üzerine o kişinin yerini bir atölyeye çevirdiğini anlatan Topbaş, bu bölgede Okçular Tekkesi restorasyon çalışmaları kapsamında büyük bir otopark alanı da oluşturulacağını aktardı.

Topbaş, genel olarak bakıldığında ise otopark konusunun ihmal edildiğini vurgulayarak, "Bir taraftan da bu bölgelerin otopark ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Planlarımıza bunu zaten yerleştiriyoruz. Belediye olarak İstanbul'da mevcut otopark haritalarını çıkardık. Yenileri de ilave ediyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son duruma ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, Zeytinburnu, Esenler, Beyoğlu gibi çeşitli ilçelerde çalışmaların bir süredir devam ettiğini belirterek, vatandaşla karşılıklı anlaşma içinde bunu başarmayı arzuladıklarını söyledi.

Topbaş, Fikirtepe'de denendiği gibi bir miktar imar artışı ve vatandaşların bir miktar fedakarlığıyla bunun başarılabileceğini kaydetti.

 


 

Bu konularda ilginizi çekebilir