”Yeni bir anayasa için hazırız”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, "Türkiye'de Siyasette Son Gelişmeler" konulu konferansta konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, yeni bir anayasa için hazır olduklarını söyledi.

ABD'nin New York kentinde bulunan Türk Kültür Merkezinde düzenlenen "Türkiye'de Siyasette Son Gelişmeler" konulu konferansta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel konuştu.

Çetinkaya, anayasa değişikliği konusundaki bir soruya, "Anayasa Mahkemesi Başkanı bile (kapatma davasının sonucunu açıkladığı konuşmasında) yeni bir anayasanın zaruretini ifade etti. Biz buna hazırız. Meclis açılınca bütün partileri davet edeceğiz, konsensüse hazırız" cevabını verdi.

AK Parti'nin kuruluş sürecini anlatarak başladığı konuşmasında Çetinkaya, Türk siyasi tarihindeki darbeler ve koalisyon hükümetleri dönemlerinde, Türkiye'nin hep kayıplar yaşadığını ve sadece zaman kaybettiğini belirterek "iktidara geldiğimizde Maastricht Kriterleri'ne göre ekonomisi iflas etmiş bir ülkeydik, şu anda gayri safi milli hasılayı 500 milyar dolara çıkardık" diye konuştu.

Bu gelişmenin, istikrar isteyen halkın, AK Parti'yi iktidara getirmesiyle sağlandığını söyleyen Çetinkaya, halkın sandıkta "size güveniyorum, istikrarın bozulmasını istemiyorum, istikrarın bozulmasını isteyenler bu ülkenin ilerlemesine karşı olanlardır" mesajını verdiğini belirtti.

"AK Parti'nin ancak millet isterse iktidardan gideceğini" de kaydeden Necati Çetinkaya, birçok ilkin, iktidarları döneminde gerçekleştiğini; millete hizmet etmenin şevkini, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Çetinkaya şöyle konuştu:

"Bu millet yolsuzlukları, batık bankaları unutmadı. Temiz bir parti isteyerek bizi seçtiler. Biz, bize oy versin vermesin herkese aynı hizmeti götürüyoruz. Bu milletin hizmetinde, hizmetkarı olarak yolumuza devam edeceğiz."

Kapatma davasıyla ilgili olarak ise Çetinkaya, AK Parti'nin, anayasanın ikinci maddesine ve Cumhuriyetin niteliklerine sadık kalmak üzere kurulduğunu hatırlatarak, partinin hiçbir zaman laiklik karşıtı bir odak olmadığını söyledi.

Çetinkaya, "Türkiye'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu anlayışıyla, ülkeyi büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalıştıklarını" ifade etti.

Ergenekon davasıyla ilgili bir soruya da Çetinkaya, "Türkiye'nin artık bazı konuları açığa çıkarması gerekir. Eğer kanunlara aykırı hareket eden örgütler varsa, Türkiye kendisini bunlardan ayıklamalıdır" karşılığını verdi.

KÖYDES ve GAP Eylem Planı

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de KÖYDES ve GAP Eylem Planı'ndan bahsederek projelerle ilgili bilgiler verdi.

Kapatma davası sürecinde kendilerini Ankara'ya kapatmadıklarını ve hizmetlerine ara vermediklerini anlatan Yüksel, AK Parti'nin laiklik karşıtı odak olmadığını, sadece "milletine hizmet etmeye odaklı" olduğunu ifade etti.