Yeni eğitim yılı öncesi uyardı

TESK Başkanı Palandöken, yeni eğitim yılı öncesinde sağlıklı beslenmeye dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi çeşitli konularda uyarılarda bulunarak, "Üretiminin ne olduğu belli olmayan ürünlerin satılmaması için gerekli önlemlerin alınması son derece önem arz etmektedir" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak eğitim ve öğretim dönemi öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli konulara ilişkin uyarılarda bulundu.

Bu yıl yaklaşık 15 milyon öğrencinin okula gideceğini hatırlatan Palandöken, özellikle açıkta satılan gıdalara dikkati çekti.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızın sağlıklarının korunabilmesi, sağlıklı beslenme bilinçlerinin güçlendirilmesi, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz bağlı hastalıklar ile şişmanlığı (obezite) önlemek için gerekli tedbirler alınmalıdır. Bizim esnafımız kendi yemediğini müşterisine satmaz. Bunun için de tüm okul idarelerinin okul kantinlerine, okul çevresinde açıkta seyyar satıcılar vasıtasıyla öğrenci sağlığını olumsuz yönde etkileyen ürünleri satanlara dikkat etmelidir. Sonra kantincilerimiz suçlanmamalıdır."

Okullar açılmadan mevcut kantinlerin hijyenik hale getirilmesini ve açılacak olanların da hijyenik ortamlarda faaliyet göstermelerinin sağlanması için okul idarelerine büyük görevler düştüğünü bildiren Palandöken, "Üretiminin ne olduğu belli olmayan ürünlerin satılmaması için gerekli önlemlerin alınması son derece önem arz etmektedir. Ayrıca, okul çevresinde yuvalanmakta olan ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklara yönelten kötü niyetli kişilerden korunması için emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri almaları kaçınılmazdır" diye konuştu.

Okul servis araçlarının öğrenci velileri ve okul idarecileri tarafından sürekli denetlenmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, görüşlerini "Öğrenci velileri ve okul idarecileri okul servis araçlarının temiz, bakımlı, güvenli ve her 6 ayda bir düzenli bakımının yapılıp yapılmadığına dikkat etmelidirler. Servislerde rehber personel bulunmayan okul servis araçları mutlaka Servis Araçları Odasına bildirilmelidir" şeklinde bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir