Yeni havalimanına haziranda elektrik verilecek

Kurulum çalışmaları süren Enerji Merkezi'nden, yeni havalimanının ana terminal binasına haziran ayında elektrik verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da yapımı devam eden havalimanı ve çevresindeki yapıların ihtiyacını karşılamak üzere kurulumuna başlanılan "Enerji Merkezi"nden, ana terminal binasına haziran ayında elektrik verilmesi hedefleniyor.

İstanbul Grand Airport'tan (İGA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir'de özel olarak üretilen enerji merkezi, orta büyüklükteki bir şehrin tüm enerji altyapı ihtiyacını karşılayabilecek özelliğe sahip olacak.

Merkezde, özel sektörün yüklendiği bir projede ilk kez kullanılan 3 adet enerji ikmal sistemi devreye alınacak. Havalimanının tüm fazları tamamlandığında ise toplamda 4 adet enerji ikmal sistemi ve yedek sistemler kurulmuş olacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi Yusuf Akçayoğlu, "İstanbul Yeni Havalimanının yıllık 250 megavatlık bir enerji ihtiyacı bulunuyor. Bu da yaklaşık 60 bin konutun ya da 2 MVA kurulu güce sahip 180 fabrikanın enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Bu bakımdan enerji merkezimizin kapasitesi, pek çok şehrin ihtiyacını karşılayabilecek bir altyapı sunuyor." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir