Yeni İnci yeni fabrika kuruyor

Şirket, üretim ve istihdamını iki yıl içinde iki katına çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadın-erkek iç çamaşırı, pijama, gecelik üretimi yapan Yeni İnci, Şubat 2011'de açacağı yeni fabrikası ile birlikte, 2 yıl içinde üretimini iki kat artırarak 5 milyon adede, 500 kişilik istihdamı 1000'e çıkarmayı planlıyor.

Geçen yıl Maddam markasıyla perakende mağazacılığa da giriş yapan Yeni İnci, Nişantaşı, Eminönü, Fatih ve Bayrampaşa'daki 4 şubesini, 2011 yılında 25'e çıkarmayı hedefliyor.

Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Atakan, mağazacılıkta "büyüyebildikleri kadar büyümeyi" ve "açabilecekleri kadar mağaza açmayı" istediklerini ifade ederek, tüketiciyle birebir görüşerek, onların ne istediğini öğrenebildiklerini söyledi.

Bayrampaşa'da 2, Kırklareli'de bir adet imalat alanları bulunduğunu kaydeden Atakan, "Şubat 2011'de Bayrampaşa'da açmayı planladığımız fabrika 3-4 milyon dolar civarında bir yatırımı bulacak. Şu anda 2,5 milyon adet üretim kapasitemiz var, 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz, üretim kapasitesini 2 yıl içinde 5 milyon adete, istihdam ettiğimiz kişi sayısını 1000'e çıkarmak" dedi.

Atakan, önümüzdeki yaz sezonunda çocuk pijaması imalatına da başlayacaklarını bildirerek, şu bilgileri verdi:

"Daha sonra kadın ince çorabı imalatını düşünüyoruz. Bu, özellikle bizden beklenti olan bir alan. 2011 yılı içinde kadın ince çorabıyla da piyasada yer alacağız. Saten grubuyla ilgili çalışmalarımız var. Onu da 2011 sonu, 2012 başı gibi piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Son olarak da mayo ile olayı bitireceğiz. 2015'e kadar mayo imalatına girme hedefimiz var. Mayo işine çok kuvvetli gireceğiz, hem reklam hem üretim bazında."

Yeni İnci barol oyuncusu olmak istiyor

Yeni İnci'nin kurulduğundan bu yana "bir tane dahi" fason imalat yapamadığının altını çizen Atakan, "Marks&Spencer'dan H&M'e kadar birçok marka, bizim imalatımızı, üretim kapasitemizi görünce, 'kapatıyoruz üretim alanınızı, sadece bize üretim yapın dedi'. Bunu kesinlikle kabul etmedik. Fason imalat dublörlük gibi. Kimseye dublörlük yapmak istemiyoruz. Biz, Yeni İnci olarak baş rol oyuncusu olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Atakan, yüzde 70 iç piyasa, yüzde 30 ihracat oranıyla çalıştıklarını, yurt dışına ürünlerini Yeni İnci markasıyla sattıklarını belirterek, ihracatı artırabilmenin mümkün, ancak iç piyasadaki talebin daha fazla olduğunu söyledi.

Mısır'da Yeni İnci ürünlerinin Çin'de taklidini yaptırdıklarını anlatan Atakan, Avrupa'da yoğun olarak İtalya, İspanya, Almanya, Fransa'ya ihracat yaptıklarını kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir