”Yeni istihdam paketinde esnaf unutulmamalı”

TESK Genel Başkanı Palandöken, İstihdam Paketini işsizlikle mücadelede önemli bir adım olarak gördüklerini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işsizliğin çözümünün esnaf ile olacağını belirterek, "yeni istihdam paketinde esnaf unutulmamalıdır" dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni açıklanacak olan İstihdam Paketini işsizlikle mücadelede önemli bir adım olarak gördüklerini ifade etti.

Türkiye'nin en önemli sorununu yüksek işsizlik olarak gördüklerine işaret eden Palandöken, "Bu konuda yetkililerimizle birlikte olduğumuz her platformda işsizliğin çözümünde esnafın önemini anlattık. Ana hatları ortaya çıkan yeni İstihdam Paketi ile esnafa destek olunursa işsizlik oranı yüzde 25 azalır" dedi.

Hükümetin çalışmalarını yaptığı pakette en dikkat çeken konunun istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması olduğunu belirten Palandöken, Türkiye'deki işyerlerinin çoğunun küçük işletmelerden oluştuğunun ve istihdamın yüzde 76,7'sinin, ekonomide yaratılan katma değerin yüzde 36'sının esnaf tarafından sağlandığının unutulmaması gerektiğini kaydetti.

"Yeni istihdam paketinde esnaf unutulmamalıdır" diyen Palandöken, esnafın üzerindeki istihdam yükünün hafifletilmesi yanında çalıştıracağı kişi sayısını artıracağını kaydetti.

Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması da esnafın beklediği öncelikli konuların başında geldiğine işaret eden Palandöken, şöyle devam etti:

"Sicil affının uygulanmasındaki sıkıntıların giderilmesini ve finans kaynaklarına ulaşımı kolaylaştıracak çeşitli adımların atılmasını da bekliyoruz. Yeni girişimci gençlerimizin ve kadınlarımızın çalışma hayatına katılmasını da çok önemsiyoruz. Ayrıca istihdamın artırılması için uzun vadeli çözüm önerilerimizden biri olan mesleki eğitim desteklenerek, yaygınlaştırılmalıdır."

Palandöken, paketin Haziran-Temmuz ayında açıklanacak olmasının bilhassa turizm bölgelerinde iş yapan esnaf için itici güç olacağına da dikkati çekerek, 2 milyon işyeri olan esnaf ve sanatkarın artan eleman ihtiyacının karşılanmasının kolaylaşacağını, işsizliğin azalmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir