Yeni MYK 3. kez toplandı

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'da yaşanan son gelişmeler değerlendiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca görevlendirilen yeni MYK üçüncü kez toplandı.

Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 10.30'da toplanan ve yaklaşık 2 saat süren MYK'da, son gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi.

Toplantının sonuçlarına ilişkin açıklama yapılmayacağı bildirildi.

İstanbul İl Genel Meclisi'nden destek

İstanbul İl Genel Meclisi CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetime destek açıklaması yaptı.

İstanbul İl Genel Meclisi CHP Grubu adına Grup Başkan Vekili Orhan Örkmez imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, hukuki nedenlerin bir gereği olarak partinin yeni bir yapılanma zorunda kaldığı ifade edildi.

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde, halkımızın tek umudu olan CHP, yeni yapılanmanın beraberinde getirdiği geçici zorluklardan, birlik ve beraberliğini koruyarak ve daha da pekiştirerek, kısa sürede çıkmıştır" denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"CHP, örgütleri, Sayın Genel Başkanı ve yeni yöneticilerine olan güvenini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Halkımızın oylarıyla seçilmiş olan İl Genel Meclisi Grubumuzun 116 üyesi, bu basın bildirisini kaleme almıştır.

Örgütümüz ve halkımızın güveni ile burada bulunan biz CHP İl Genel Meclisi üyeleri, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetimi var gücümüzle sonuna kadar destekliyoruz.

Partimize bugüne kadar değerli hizmetler vermiş olan tüm yöneticilerimizin de birlik ve beraberliğimizin korunarak CHP'nin iktidara taşınması için bundan sonra da üzerine düşeni yapacaklarına inanıyoruz. Yolun açık olsun Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yolun açık olsun CHP."

”Örgütümüz isterse seçimli kurultay olur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Örgütümüz isterse seçimli kurultay olur. Ancak böyle bir şey şu an için söz konusu değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine gitmek üzere evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Seçimli kurultayın düşünülüp düşünülmediğinin" sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Örgütümüz isterse seçimli kurultay olur. Ancak böyle bir şey şu an için söz konusu değil" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra yeni MYK üyeleri ile görüşmelerde bulunmak üzere parti genel merkezine gitti.

Bu konularda ilginizi çekebilir