Yeni teşvik sistemi ile cari açığın belini kıracağız

Ekonomi Bakanı Çağlayan, yeni teşvik sistemi ile Türkiye'nin dışarıdan ithal etmek zorunda kaldığı kalemlerin içeride üretileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen MÜSİAD Mersin Şübesi'nin 15. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yeni teşvik sistemine ilişkin bilgiler verdi. 
"Türkiye'de cari açığı artık kader olmaktan çıkaracağız" diyen Çağlayan, şunları söyledi:
"Teşvik sistemimizi de buna yönelik olarak geliştiriyoruz. Öyle bir sistem hazırlıyoruz ki, Türkiye'nin dışarıdan ithal etmek zorunda kaldığı kalemleri içeride üretmek için teşvik edeceğiz. İnşallah ay sonuna kadar çıkaracağımız yeni teşvik sistemiyle, önemli gelişmelere imza atacağız ve cari açığın belini kıracağız."
AB üyesi ülkelerin, ticaretlerinin yaklaşık yüzde 80'ini AB üyesi diğer ülkelerle yaptığını belirten Çağlayan, "Gelin görün ki İslam İşbirliği bünyesinde 57 ülkenin kendi aralarında yaptıkları ticaretleri ise yüzde 16'lar mertebesinde. Bizim ciddi şekilde bunun üzerinde düşünmemiz gerekir. Ama Türkiye İslam İşbirliği ülkeleriyle ihracat oranını yüzde 25'e çıkararak, tüm üye ülkelere örnek olmuştur. Bu konuda MÜSİAD'a teşekkür ederim. MÜSİAD İslam İşbirliği üyeleri arasındaki ilişkiyi güçlendirmiştir" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir