Yeni yılda 40 bin yetim çocuğa ulaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ankaralı yetim sponsorlarıyla biraraya gelerek yıl sonu değerlendirmesini yaptı ve 2013 hedeflerini açıkladı.
İHH Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Halil İbrahim Sofrası'nda bu yıl ikincisini düzenledikleri "Yetim Destekleme ve İstişare Toplantısı"nda, 139 ülkede 27 bin 500 yetim çocuğa destek olduklarını, 2013'te 40 bin yetim çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Dünyada 200 milyon yetim çocuğun bulunduğunu bildiren Yılmaz, İslamiyet'te yetimle ilgilenmenin önemine dikkati çekti.
Yılmaz, hem anne, hem babasını kaybeden ve birinci derecede bakacak yakını olmayanlar çocuklar için dünyanın farklı ülkelerinde 10 yılda 10 adet yetimhane açtıklarını, 2013'te 10 yetimhaneyi daha çocukların hizmetine sunmayı hedeflediklerini vurguladı.
20 yıl önce kurulan İHH'nın yoksul, muhtaç, savaş mağduru, muhacir ve yetimlere yardımlarının ulaştığını söyleyen Yılmaz, çeşitli ülkelerde okul, hastane, su kuyusu ve yetimhaneler açtıklarını, bunların da destekçilerin bağışlarıyla gerçekleştiğini ifade etti.
Yetimlerin Türkiye'nin her yerinde destekçi aileleri olduğunu dile getiren Yılmaz, ayda 90 lirayla yetimlerin yiyecek, barınma, eğitim gibi pek çok ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunabileceğini sözlerine ekledi.
İHH Ankara Yetim Sorumlusu Orhan Demirel de Ankara'da 2 bin yetime baktıklarını bu sayının ise 10 binde bir oranına karşılık geldiğini kaydederek, 40-50 bin yetimin ihtiyaçlarını karşılanabileceğini söyledi.
Demirel, destek verilen yetim sayısının yükseltilebilmesi amacıyla toplumsal bilincin ve paylaşımın artırılması için çeşitli önerilerde bulundu.
Konuşmaların ardından İHH'nın kampanyalarının geniş kitlelere duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına plaket takdim edildi.
Toplantıya katılan 55'ü aşkın sponsor aileyle istişarelerde bulunuldu.