Yeniçeri: Gül'ün imzası ile Çiçek'in imzasının farkı yok

2004 yılındaki MGK kararı gibi Ergenekon ve Balyoz Planı belgelerinin de "niyet etme" belgeleri olduğunu öne süren MHP'li Özcan Yeniçeri, "Dursun Çiçek'in imzasıyla Abdullah Gül'ün imzası arasında hiçbir fark yoktur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 2004 yılındaki MGK kararı gibi Ergenekon ve Balyoz Planı belgelerinin de "niyet etme" belgeleri olduğunu öne sürerek, "Dursun Çiçek'in imzasıyla Abdullah Gül'ün imzası arasında hiçbir fark yoktur" ifadesini kullandı. 

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti MKYK üyesi Yasin Aktay'ın "Türk ırkı yoktur" şeklindeki sözlerinin tarihe saygısızlık, bilime ihanet ve Türk milletine hakaret olduğunu savundu.  

Türk dilinin, lügatının, örfünün, töresinin, gelenek ve göreneklerinin nereden geldiğinin bilindiğini ifade eden Yeniçeri, "Aktay'ın sözlerinin, oryantalist, provokatif ve Haçlı ordusunun etki ajanlığını yapanların sözleriyle örtüşen yanları dikkat çekicidir" diye konuştu.  

Yeniçeri, 25 Ağustos 2004 tarihindeki MGK toplantısında alınan irticayla mücadeleye ilişkin kararın altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin MGK üyesi AK Parti'li bakanlarının imzasının bulunduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Gerçekler çok açık ve net biçimde ortaya çıkmış, AKP'nin ileri demokratlarının foyası dökülmüştür. Bu utanç belgesini hem uygulayan hem de uygulanmadığı yalanıyla toplumu aldatan ve yok hükmünde sayılması gerektiğini söyleyen AKP zihniyetinin ahlak anlayışları tartışılır hale gelmiştir" şeklinde görüş belirtti.  

MGK belgesiyle Ergenekon ve Balyoz Darbe Planı davalarındaki belgeler arasında benzerlik bulunduğunu, ikisinin de "niyet etme" belgeleri olduğunu iddia eden Yeniçeri, "Bu tür belgelerde altında imzası olanları tutuklayıp içeri tıkanlar sizlersiniz. Siz vesayetçi düzenin kendisiymişsiniz ey AKP" dedi. Balyoz Davası'nın da 2004'leri irdelediğini ve aynı eylem planına dayandığını öne süren Yeniçeri, "Bir irtica ile mücadele eylem planı suçlu bulunurken hangi gerekçe ile diğer irtica ile mücadele eylem planı suçsuz bulunacaktır? Bundan kurtulamazsınız, bunun hesabını vereceksiniz. Sizi tatlı su demokratları sizi, sizi sıkıyı görünce kendilerini antidemokratik her yola atabilenler sizi, sizi attığı imzayı savunamayanlar sizi " diye konuştu.  

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, dershanelerden doğacak boşluğu kendilerinin doldurması gerektiği yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "bunun terör örgütüne alan açma harekatı olduğunu" savundu.  

Yeniçeri, MGK belgesiyle Ergenekon ya da Balyoz Darbe Planı'ndaki belgeleri nasıl eşdeğer gördüğünü açıklamasının istenmesi üzerine, şöyle konuştu:  

"MGK'da imza attığınız şey yol gösteriyor, askerin bir kanadı da sizin gösterdiğiniz devlet planının altına imza atıyor. Dursun Çiçek'in imzasıyla Abdullah Gül'ün imzası arasında hiçbir fark yoktur. Çünkü aynı şey. Yukarıda söylediğinde sevap, aşağıda söylediğinde günah mıdır? Aşağıdakileri içeri atmak, yukarıdakileri tepeye çıkarmak mıdır hukuk? Hukuk herkese eşit uygulanmalıdır. Ya içeridekiler de dışarı çıkacak ya da bu imzanın altında ismi bulunanlar yargının karşısına çıkıp hesap verecek. Bunun çıkış yolu yok. Şimdi o verilen kararlar tartışmalı hale gelmiştir. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, yasanın torbasına, çuvalına bir şey sokacaklar, 'Biz yanlış yaptık, yarın bizi de alırlar' deyip onları da dışarı çıkarmanın yolunu arayacaklar."  

Bu konularda ilginizi çekebilir