Yenilenebilir enerji kaynaklarına 20 milyar dolar yatırım

Bakan Yıldız, Türkiye'nin beş yıl içinde yenilenebilir enerji kaynaklarına 20 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin AK Parti hükümetine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bakan Yıldız, Kayseri'de partisince düzenlenen kahvaltıda, parti yöneticileri ve gazeteciler ile bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Türkiye'nin siyasi tarihindeki menfi alışkanlıkları değiştirdiğini, üç AK Parti hükümeti döneminde birçok alanda yenilik yapıldığını bildirdi.

AK Parti iktidarlarının oluşturduğu siyasi istikrar ve olumlu havanın halen devam ettiğini ancak Türkiye'nin halen her alanda normalleşmesini tamamlayamadığını ifade eden Yıldız, "Bu nedenle Türkiye'nin AK Parti hükümetine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Yapacak daha çok işimiz var. Bunlar, hiçbirimizin siyasi meseleleri değil, ülke meseleleri. Bu nedenle, sadece seçim dönemlerinde değil, yılın 365 günü çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Anayasa değişikli konusunda çalışmaların devam ettiğini, değişiklik tasarısını kamuoyuna sunduktan sonra buna katkı sağlayanlar olduğu gibi, kapılarını kapatanlar olduğunu da dile getiren Yıldız, buna rağmen ön yargısız şekilde kapılarını herkese sonuna kadar açtıklarını kaydetti.

Gazetecilerin sorusu üzerine, İslam Kalkınma Bankası ile görüşme yaptıklarını, İslam Kalkınma Bankası yetkililerinin Türkiye'de enerji alanında yapılacak kaynaklara kredi verebileceklerini söylediklerini anlatan Yıldız, şunları söyledi:

"Akdeniz'in güneyindeki ülkelerle enerji yatırımları konusunda görüşmeler yaptık. Diğer ülkeler, Türkiye'nin bölgede yapılacak yatırımların planlamasını yapmasını teklif etti. Türkiye, 5 yıl içinde yenilenebilir enerji kaynaklarına 20 milyar dolar yatırım yapacak. İslam Kalkınma Bankasının vereceği krediler bu konuda büyük önem taşıyacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir