Yerel seçimde MHP ile ittifak yok

Başbakan Yıldırım Bosna Hersek ziyareti öncesinde yerel seçimlerde MHP ile ittifak çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç’in davetine icabetle bugün ve yarın Bosna-Hersek’e resmi ziyarette bulunacak.

Yıldırım'a bu ziyarette Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de refakat edecek.

Yıldırım, Bosna Hersek'e gitmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bosna Hersek'teki iş adamlarıyla bir araya gelecek Yıldırım, Saraybosna Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya geleceğini, bölgeye, Balkanlar'a ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklarını bildirdi.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- Balkanların istikrarı ve huzuru için elimizden geleni gayreti gösteriyoruz. Balkanlarda yaşayan bütün ülkelerin refahı için, Balkanlar ve Türkiye ilişkilerinin gelişlmesi için önemli bir vesile olmuş olacak.

'Proje terör örgütleri'nin ne anlama geldiğini açıkladı

-  İfade kendisini anlatıyor. Örgütler kendi ifadesiyle ortaya çıkan örgütler değil, hazırlayan birileri olduğunu ifade ediyor. Örgütler, birilerinin amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuştur. Hem Suriye'de hem yurt içinde terörle mücadelede görüyoruz. Ne Kürtlerin ne Türklerin ne de başka vatandaş grubunun dertleriyle ilgili olmadıklarını açıkça görüyoruz. Parayı kim verirse hizmet ettikleri görünüyor.

- Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini söyledik. Suriye'de başka, Irak'ta başka isimle karşılaşıyoruz. Üzerlerindeki postu kaldırdığınızda kim olduklarını biliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimizi kandıramazlar. Bunlardan ciddi şekilde zarar gördük.

"Yerel seçimler için MHP ile ortak çalışma yok"

Yakın zamanda Meclis'ten geçen MHP ile AK Parti'nin müşterek verdiği teklifte milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmelerine imkan sağlayan kanun çıktı. Belediye seçimleri ile ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok.

Bu konularda ilginizi çekebilir