Yerli kamyonet 'Turkar' dünya pazarına açılıyor

Hisar A.Ş., yüzde 75'i yerli olarak üretilen 'Turkar' kamyonetleri ile bu yıl sonunda ABD, daha sonra ise dünya pazarına açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de kurulu Hisarlar AŞ, 3 yıllık çalışma sonucu ürettiği yüzde 75'i yerli ilk Türk lisanslı kamyonet "TURKAR" ile ABD pazarına girecek.

Hisarlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, son 3 yıldan bu yana gerçekleştirdikleri ar-ge çalışmaları sonucunda tamamıyla özgün tasarımlara dayalı N1G kategorisinde Türkiye'nin ilk 4x4 çok amaçlı hafif mini kamyoneti TURKAR'ın üretimlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türker, "Haziran ayında ABD'li savunma şirketi JWF Defense Systems ile 'TURKAR'ı geliştirmek için anlaşma imzaladık. JWF savunma şirketi, 4x4 hafif arazi kamyonu TURKAR için zırh geliştirecek. İki şirket bu aracı uluslararası piyasada pazarlayacak ve ayrıca TURKAR'ın askeri kullanım amaçlı versiyonunu geliştirecek. TURKAR bu yıl sonunda ABD pazarına girmiş olacak. Biz bu projeye global pazara açılmak niyetiyle başladık. Bu hedeflerimiz adım adım yerine geliyor. Ekim ayında ABD'deki işbirliği yapacağımız firmayla anlaşmaya imza atacağız. Biz ABD'deki şirketle global pazara, pazarlama işbirliğiyle açılıyoruz. Teknoloji yine bizim. Sadece pazarlama yönüyle ABD ile işbirliği yapıyoruz. 55-60 milyon dolarlık bir işbirliği yapıyoruz. TURKAR'a zırhlama sistemi yapılarak global pazara sunulacak."

"Aracın ambulans modeli hazır"

TURKAR'ın tam fonksiyonlu üst yapılarıyla işe yaradığına da değinen Türker, aracın normal, klasik bir kamyonet olmadığını, şehir içinde ürün taşımak için yapılmadığını bildirdi.

Türker, şunları söyledi:

"TURKAR tamamen üstyapılı bir araç. TURKAR'ın ambulans modelini tamamladık. Dağlık, kırsal kesim ambulansı hazırladık. Her yıl kış aylarında görüyoruz, kar yağdığı zaman ulaşım duruyor. Bazen kırsal kesimlerde insanlar atlarla ya da kızaklar üstünde hastaneye yetiştirilmeye çalışılıyor. Son zamanlarda büyük gelişmeler var, ancak bu gelişmelere bizim de katkımız olsun istedik ve zor yolları aşabilecek TURKAR'ın ambulans konseptini hazırladık."

Bu konularda ilginizi çekebilir