Yerli uçak 'Devrim'in şehrinde yapılacak

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, yerli uçağın üretimi için seçilecek şehri, ilk otomobilin yapıldığı Eskişehir olarak işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR -  Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye'ye konulacak radar sisteminin kimseye tehdit oluşturmayacağını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'ye füze yerleştirilmediğini belirterek şunları kaydetti:

"Radar sistemi savunma amaçlıdır. Füze koyarsanız saldırı amaçlıdır. Türkiye'ye konulacak radar sistemidir. Radar sisteminin hiç kimseye tehdit oluşturması mümkün değildir. Bu bir savunma sistemidir hiçbir ülkeye de yönelik değildir. NATO amaçları için kullanılacaktır ve bunun idare kademesinde bir Türk subayı da yer alacaktır. Dolayısıyla doğrusu budur, çok net olarak bunu açıklığa kavuşturmak lazım.''Havacılıkta gelinecek yerin temel taşını da Eskişehir'de atacaklarını belirten Yılmaz, ''İlk otomobili Eskişehir'de yaptığımız gibi Allah nasip ederse, bir aksilik olmazsa ilk uçağımızı da ya Ankara'da ya Eskişehir'de ama Eskişehir bilin ki havacılıkta çok daha ileri durumda, burada gerçekleştireceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir