Yeşil bir başkent için 1 milyon fidan

Ankara Orman Bölge Müdürü Özkaya, "Bu sonbaharda yaklaşık 1 milyon fidanı halka ücretsiz dağıtmayı planlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, 2012 yılında 25 milyon fidan üretmeyi hedeflediklerini belirterek, bu sonbaharda yaklaşık 1 milyon fidanı halka ücretsiz dağıtmayı planladıklarını söyledi.
 
Özkaya, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Behiçbey Orman Fidanlığı'nda incelemelerde bulundu.
Fidanlık görevlilerinin çalışmalarına da zaman zaman eşlik eden Özkaya, yaptığı açıklamada, hem Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'nün hem de civar işletmelerin ihtiyacı olan ağaçlandırma, rehabilitasyon ve toprak muhafaza amacıyla kullanılacak fidanlar ürettiklerini anımsattı.
Mustafa Özkaya, bunun yanı sıra son yıllarda özellikle park, bahçe ve peyzaj düzenlemeleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte özel sektöre yönelik bir program izlediklerini aktardı.
 
Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Behiçbey Fidanlık Müdürlüğü ve Çankırı Fidanlık Müdürlüğü'ne ait toplam 11 fidanlıkta üretim yaptıklarını bildiren Özkaya, 2012 yılı programında 25 milyon fidan üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Bu kapsamda, Behiçbey Fidanlığı'nda yaklaşık 4 milyon fidan ürettiklerini belirten Özkaya, yaklaşık 20 farklı türde, hem boylu hem tohumdan fidan üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Fidan ekim sahalarında toplumun ihtiyaçlarına ve sosyal ormancılığa dönük programları gerçekleştirdiklerini kaydeden Özkaya, çıplak alanları, mera alanlarını ve erozyona maruz kalmış arazileri ağaçlandırmanın yanı sıra, toplumun ihtiyacı olan, yeşil bir doku sağlayacak ağaçlandırma çalışmaları ve sosyal ormancılık gereği Ankara ve civar illeri güzelleştirecek boylu fidanların üretimine dönük çok ciddi çalışmalarının bulunduğunu belirtti.
 
Her türlü modern tekniği kullandıklarını ve Behiçbey Fidanlığı'nda da ihtiyaç fazlası fidan ürettiklerini belirten Özkaya, Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında, toplumun fidan ihtiyacına yönelik ücretsiz fidan dağıttıklarını, Okullar Hayat Bulsun Projesi'yle okul bahçelerini ağaçlandırdıklarını ve ayrıca cami bahçelerine ağaç diktiklerinei hatırlattı.
Orman Bölge Müdürü Özkaya, bu sonbaharda yaklaşık 1 milyon fidanı halka ücretsiz dağıtmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir