YHT endeksli İETT seferleri yarın hizmete giriyor

İETT, Pendik Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakalarından 9 hattı bu istasyona entegre etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İETT Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul-Ankara arası mesafeyi 3,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına entegre edilen otobüs hatlarında yarından itibaren hizmet verilmeye başlanacağı bildirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yapılan açıklamaya göre, İETT, Pendik Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakalarından 9 hattı bu istasyona entegre etti. Yeni düzenlemelerle YHT İstasyonu'na metro, metrobüs, Marmaray ve deniz yoluyla ulaşım imkanı sağlandı. İstasyona yeni İETT durakları da yapıldı. 

Ayrıca, yeni kurulan "KM20" numaralı hat ile Pendik istasyonundan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal metro bağlantısı sağlandı. Mevcut bulunan 16 numaralı (Pendik-Kadıköy), 16D numaralı (Pendik-Kadıköy), 17 numaralı (Pendik-Kadıköy) ve 222 numaralı (Pendik-Kadıköy) hatları ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegresi sağlandı. 

Bunun yanında, 132P numaralı (Veysel Karani -Sultanbeyli-Kartal) ve 132V numaralı (Basra Caddesi-Sultanbeyli - Kartal) hatları ile Sultanbeyli ilçesine bağlantı sağlandı. 16A numaralı (Pendik-Harem) hattı ile D-100 karayolu bağlantılı hatlarla Uzunçayır metrobüs, Harem, Üsküdar Marmaray ve deniz ulaşımı entegresi oluşturuldu. 251 numaralı (Pendik-Şişli) hattı ile de Avrupa yakası bağlantısı sağlandı. 

Söz konusu hatlarda yarından itibaren hizmet verilmeye başlanacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir