YHT hattında seferler başlayacak

Ulaştırma Bakanı Soluk, Ankara ve Konya arasında ticari seferlere başlayacak olan Yüksek Hızlı Tren'i test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında bu ay sonuna kadar ticari taşımacılığa başlayacaklarını söyledi.

Soluk, Ankara Garı'ndan Piri Reis test trenine binerek Ankara-Konya hattında deneme seferi yaptı.

Bu hatta 59. deneme seferini yaptıkları bilgisini veren Soluk, bugün gözlerimle gördüm 181.2 kilometre hıza ulaştık. Fevkalade iyi durumda. İnşallah bu hatta ay sonuna kadar ticari taşımacılığa başlayacağız'' diye konuştu.

Saatte 275 km hız

Soluk, test sürüşlerinin ne zaman sona ereceği sorusu üzerine Ankara-Konya hattında 275 kilometre hıza ulaşıldığında YHT sertifikası alınacağını ve ticari taşımacılığa başlanabileceğini söyledi. Soluk, bu hatta 300 kilometre hız yapan trenler de işletilebileceğini ifade etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman yaptığı açıklmada, YHT setlerinin bir seferde 419 yolcu taşıyabildiğini belirterek, Ankara-Konya hattında ilk etapta 8-10, talep olması durumunda da saat başı sefer yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Karaman, hattaki bilet ücretlerine ilişkin bir soruya,"Ücreti henüz belirlemedik, ancak ilk seferleri Konyalılara jest olsun diye ucuz bir fiyatla başlatmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz bunu Ankara-Eskişehir YHT hattında da yapmıştık'' cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir