Yıl sonu için yüzde 5'lik büyüme garantilendi

GSYİH'deki artışı değerlendiren ATO Başkanı Aygün, yıl sonu için yüzde 8'in üzerinde büyüme rakamı bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, "Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 11,7'den sonra ikinci çeyrekte de yüzde 10,3 oranında büyüme sağlanması Türkiye ekonomisinin geleceği açısından umut verici" dedi.

Aygün, TÜİK'in açıkladığı gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk altı aylık döneminde GSYH'nin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında büyüdüğüne dikkat çekerken, bu büyümeyle yılın tümü için yüzde 5'lik bir büyüme oranının garantilendiğini vurguladı.

Ekonomik büyümenin özel sektörün çabasıyla gerçekleştiğini belirten Aygün, "Demokrasi geliştikçe Türkiye ekonomisi de daha istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme oranlarına kavuşacaktır" diyerek, 2010 yılının tümünde, Türkiye ekonomisinin yüzde 8'in üzerinde bir büyüme sağlamasını beklediğini kaydetti.

Yüksek büyümenin cari işlemler açığı sorununu yeniden gündeme getirdiğini belirten Aygün, hükümetin referandum sonuçlarından da aldığı güçle ihracatı özendirecek ithalatı cazip olmaktan çıkaracak bazı adımlar atarak bu sorunu hafifletmesini beklediklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir