Yılda 4.5 milyon kişi ziyaret edecek

Başbakan Yıldırım, Çamlıca Televizyon Kulesini yılda 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi inşaatında incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, kulenin Ramazan Bayramı’ndan önce açılmasını planladıklarını ifade etti.

Yıldırım, “Televizyon Kulesi gördüğünüz gibi arkamızda yükselmeye devam ediyor. Yerin altında 21 metre derinliğe kadar temel kazısı yapıldı ve beton temel atıldı. Kule beton yüksekliği 220 metre 50 santim. Onun üzerine bir de 145 metre çelik radyoların televizyonların konacağı anten var. Toplam 365 metre, 50 santim. Deniz seviyesinden ölçüldüğünde 583 metrelik bir yükseklikten bahsediyoruz. Bugün itibariyle 220.5 metrelik beton kulenin 153 metresini tamamladık. Geriye 67.5 metre var. O da bir ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Kuleyi yılda 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini ifade eden Yıldırım, "33 ve 34. katlarda seyir terası var. Ziyaretçiler bu seyir teraslarında İstanbul’un her tarafını izleme imkanı bulacaklar. 39 ve 40. katlarda da restoran kısımları var. Kule yılda yaklaşık 4.5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. Kule bittiği zaman gerek Küçük Çamlıca’da, gerek Büyük Çamlıca’da gördüğünüz salkım saçak çelik antenler ortadan kalkacak ve büyük bir kısmı bu kulenin çelik kısmına yerleşecek. Geri kalanlar da Büyük Çamlıca’da bulunan TRT’ye ait kuleye yerleşecek" ifadelerini kullandı.

"Radyasyon etkisi ortadan kalkacak"

Başbakan Yıldırım televizyon kulesinin hizmete girmesiyle hem görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağına hem de sağlığa zararlı olan mevcut yapının sonlanacağına dikkat çekerek, "Her bir verici ayrı anten dikiyor. Dolayısıyla bu çirkinliği ortadan kaldıracağız. Radyasyon etkisini ortadan kaldıracak. Bu yapıyı kule üzerine daha yüksek bir noktaya yerleştireceğiz. Frekanslar yatay yayılır. Dolayısıyla tabana yakın yerlerde yerleşim varsa daha fazla zara verir. Ne kadar yukarı çıkarabilirseniz o kadar sağlıklı bir yayın elde ediyorsunuz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir