Yılda en az 4 kez denetlenecek

PTT şubeleri, başmüdürlük tarafından üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kez denetlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü şubeleri, başmüdürlük tarafından üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kez denetlenecek. PTT acenteleri, G3 yetki belgesine sahip olmak şartıyla yurt içi kargo ve kurye kabulü ve teslimi yapabilecek.

PTT'nin yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. PTT Acentelikleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, 16 Haziran 2007 tarihli Yönetmeliğin acentelikte yapılacak hizmetlerle ilgili 31. maddesinde değişikliğe gidildi.

Buna göre acenteler, G3 yetki belgesine sahip olmak şartıyla yurt içi kargo ve kurye kabulü ve teslimi yapabilecek. Teslim ve ödeme işlemleri merkezde yapılması gereken, belirlenen limitten fazla ağırlıktaki kargolarla, fazla bedeldeki havalelerden ödeme şartlı gönderiler ile gümrüklü gönderilerden acentelik dağıtım alanı içindeki adreslere gelenlerin haber kağıtlarının dağıtım ve teslimi yapılacak.

Üç ayda bir denetim

PTT'nin PTT Şubeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 8 Nisan 1983 tarihli PTT Şubeleri Yönetmeliğinin denetimin zamanı ve süresini belirleyen 21. maddesinde değişikliğe gidildi.

Buna göre ilgili maddenin birinci fıkrasında yer alan "yılda en az iki kez" ibaresi "üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kez" şeklinde değiştirildi. Böylece PTT şubelerinin Başmüdürlükçe yapılacak denetimler üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kez yapılacak.

(ANKA)

Bu konularda ilginizi çekebilir
PTT