Yıldırım: AB ile yeni bir başlangıç istiyoruz

Başbakan Yıldırım, Yunan mevkidaşı Çipras ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği ile Türkiye yeni bir vizyonla, yeni bir başlangıç yapmak istiyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Darbe sonrası yaşananlar ve daha sonra da Türkiye'de anayasa değişikliğine yönelik süreç içerisinde Avrupa Birliği maalesef olumsuz bir tutum içerisine girdi. Bunların, ilişkilerimizin olumlu yönde gelişmesi için hiçbir katkısı yok. Artık bütün bunlar geride kaldı. Avrupa Birliği ile Türkiye yeni bir vizyonla, yeni bir başlangıç yapmak istiyor." diye konuştu.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa değinen Yıldırım, "Kıbrıs konusunun Türkiye için de Yunanistan için de çözülmesi gereken bir mesele olduğunu biliyoruz. Çözümün adil olması lazım, adil yönetişimi sağlaması lazım. Ada'da yaşayan Türk toplumunun, Rum toplumunun gelecekteki güvenliğini de teminat altına alacak bir çözüm getirilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Yunanistan ile ilişkilere darbe vurulmasın"

Yıldırım, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iade sürecine ilişkin, "Biz, ülkemize karşı açık darbe yapan kişilerin iadesini arzu ederiz, isteriz. Türkiye hakikaten zor günler geçirdi. Hukukun verdiği karara saygılıyız ama istiyoruz ki darbeciler, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın." dedi.