Yıldırım: Afrin'den 12 günde 82 roket atıldı

Başbakan Binali Yıldırım, 12 günde Afrin'den Reyhanlı, Hatay ve Kilis'e 82 tane roket atıldığını, 5 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Gölbaşı'ndaki temel atma törenine katıldı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"İçeride ve dışarıda milletimizin huzuru ülkemizin aydınlık yarınları için terörle amansız bir mücadele yapıyoruz. Terör örgütlerini bölgeden çıkarmak için daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu'nu yaptık. 130 bin Suriyeli oraya döndü yerleşti. 160 bin çocuk eğitime başladı zulüm göç sona erdi. Aynı şekilde Afrin'de de PKK, PYD, YPG, DEAŞ terör örgütlerini yok etmek sığınaklarını barınaklarını silahlarını başlarına yıkmak için kahraman askerimiz iş başında. Afrin'e niye gittik? Bugün itibariyle bu operasyonun ne kadar haklı olduğunu bütün dünya bilsin istiyorum.

Zeytin Dalı Harekatı'nda tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz

Bu alçaklar Afrin'den Reyhanlı'ya, Hatay'a, Kilis'e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız var. Yıkılan binalar, camiler ayrıca buna dahil değil. Peki bu durumda ne yapacağız biz? Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz? Beklemedik, tepelerine bindik.

Hem yurt içinde hem yurt dışında bunları yok edinceye kadar mücadeleye devam, durmak yok. Amacımız milletin huzurunu, güvenliğini sağlamak. 

Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmı yerin altına alınıyor

Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz. Böylece artık orada trafik kazaları falan inşallah olmayacak. Büyük bir proje 200 trilyondan fazla, imzaladık kararını verdik, hayırlı uğurlu olsun.''

Bu konularda ilginizi çekebilir