Yıldırım: Bir darbe hazırlıkları olduğu kanaatinde değilim

Başbakan Yıldırım, FETÖ ile ilgili, "Bir darbe hazırlıkları olduğu kanaatinde değilim ama biz 'böyledir' diye tamamen de rehavet halinde değiliz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Kandil operasyonuna ilişkin, "Operasyonun nihai hedefi PKK terör örgütünü ülkemize bir daha zarar vermeyecek şekilde tamamen etkisiz hale getirmek. Bizim başkalarının topraklarında herhangi bir gözümüz yok. Bizim amacımız sınırlarımız dışında ülkemizi taciz eden, insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden terör örgütünü yok etmek." dedi.

Başbakan Yıldırım, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, "Fırat'ın doğusuna bunlar geçti de herşey halloldu diye birşey yok. Fırat'ın doğusu batısı farketmez. Yani orada ağır silahlarla donatılmış bir terör örgütü var olduğu müddetçe bu bizim ülkemiz için öncelikli bir tehdittir. Bunu görmezden gelemeyiz ve mutlaka oradaki terör unsurları lağvedilmelidir, silahları ellerinden alınmalıdır. Bunu yapacak olan da ABD'dir. ABD yaptı yaptı, yapmadı biz her zaman kendi güvenliğimizi, insanımızın can ve mal güvenliğini korumak için gereğini yaparız. Bu bizim uluslararası hukuktan doğan da bir hakkımız aynı zamanda." ifadelerini kaydetti.

'Rehavet halinde değiliz'

Başbakan Yıldırım, "(FETÖ) Bir darbe hazırlıkları olduğu kanaatinde değilim ama biz 'böyledir' diye tamamen de rehavet halinde değiliz." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir