Yıldırım: Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağı sökmez

TBMM Başkanı Yıldırım, "Döviz kurlarıyla, faizle, ekonomiyle Türkiye'ye hiza vermeye çalışıyorlar ama buradan söylüyorum. Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağı sökmez." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Refahiye ilçesindeki meydanda Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen 17. Geleneksel Bal Festivali'nde yaptığı konuşmada, Erzincanlılar gibi her bayramda sılayı rahim yapmak üzere memleketlerine geldiklerini söyledi.

Bayramlarda hemşehrileriyle kucaklaştıklarını ve hasret giderdiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresine giderse gitsinler, ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar ama her zaman vücutları orada ama ruhları, akılları memleketindedir. Memleket, bayrak, millet sevdası budur, hükümet Türkiye'nin teminatıdır. 15 Temmuz'da alçaklara hakettiği dersi veren, siz değil misiniz? O gece her biriniz, birer kahraman oldunuz. Liderimiz, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan sizleri davet etti, meydanlara indiniz. Sizin evladınız o gece Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş hükümetinin başbakanı olarak 'bu alçaklara geçit vermeyeceğiz, milletle beraber olacağız, bu FETÖ belasına, bu alçaklara hakettiği dersi vereceğiz' dedim. Sizler o gün meydanlardaydınız, ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi, demokrasimizi kurtardık."

"Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağı sökmez"

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi şehitler verdiklerini ancak bayrağı teslim etmediklerini belirterek, o gece gaziler de verdiklerini ama ülkeyi hainlere teslim etmediklerini dile getirdi.

"Kökleri dışarıda olan bu alçaklar o günkü yenilgiden belli ki ders almamışlar." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"İşte şimdi siz onun üzerine bu darbeden sonra bir daha bu ülkede darbeler olmasın diye anayasa değişikliğine 16 Nisan'da 'evet' dediniz. Arkasında da 24 Haziran'da da yeni sisteme 'evet' dediniz. Yeni sistemde başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulamasını başlattınız. İçeride ve dışarıda şer odaklarıyla işbirliği yapan hain mihraklar, bu sefer yeni bir yöntemle harekete geçtiler, ülkemizin ekonomisini hedef aldılar. Döviz kurlarıyla, faizle, ekonomiyle Türkiye'ye hiza vermeye çalışıyorlar ama buradan söylüyorum, hükümetten söylüyorum, hükümetin merkezinden söylüyorum, yine başaramayacaksınız. Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağı sökmez."

Bu konularda ilginizi çekebilir