Yıldırım: FETÖ'nün alkışladığı yürüyüşü yapmak gaflettir

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz katili eli kanlı FETÖ'nün ayakta alkışladığı bir yürüyüşü yapmak adalet değil, olsa olsa gaflettir." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'daki bayramlaşma programının ardından, baba ocağı Kayı köyüne geldi.

Birileri terörle, ayak oyunlarıyla kaos çığırtkanlıkları vakit geçirirken, meşgul olurken, milletin gücüyle emin adımlarla geleceğe yürüdüklerini söyleyen Yıldırım, "Biz yollara millet için çıkıyoruz, yollarda yürüyoruz ama milletin hizmetini görmek için yürüyoruz. Bizim adımlarımız, hak yolda hak bir dava içindir. O dava da bizzat millete hizmet davasıdır. O dava şehitlere, onların hatıralarına sahip çıkma davasıdır. 15 Temmuz katili eli kanlı FETÖ'nün ayakta alkışladığı bir yürüyüşü yapmak adalet değil, olsa olsa gaflettir. Bu millet karar verdikten sonra onu hiçbir güç durduramaz. Bunu 15 Temmuz’da gördük. Onun için milletimize, sizlere güveniyoruz." dedi.

Yıldırım kaza mahallinde incelemede bulundu

Başbakan Yıldırım, karayolu ile Kayı köyüne giderken, Erzincan-Sivas karayolu Sakaltutan mevkisinde meydan gelen, 5 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasını görünce aracını durdurdu.

Kazaya, Yıldırım'ın talimatı üzerine, ilk müdahaleyi Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü yetkilileri yaptı. Başbakan Yıldırım, kazaya ilişkin konvoyundaki Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Emniyet Müdürü Bülent Şensoy'dan bilgi aldı.