Yıldırım, Gürcistan Başbakanı ile görüştü

Başbakan Yıldırım Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülke arasındaki ticaretin, her türlü şarta rağmen artarak devam ettiği mesajı verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım partisinin Artvin Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitinginin ardından karayoluyla Batum'a geçerek Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya geldi.

Akşam yemeğinde bir araya gelen ikili bir restoranda basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşme 1 buçuk saat sürdü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Artvin ve Batum yan yana. Her gün Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye çok yoğun giriş çıkışlar var. Gürcistan'la ticaretimiz her türlü şarta rağmen artarak devam ediyor. Hazır Artvin'e gelmişken değerli dostum Kvirikaşvili'nin davetine icabet ettik. Planlanmamış bir toplantı için geldik, sohbet ettik, konuları görüştük" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İkili ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alındığı görüşmede, Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) bu yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülen ikinci toplantısının hazırlıkları üzerinde duruldu. Ayrıca bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde de bulunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir