Yıldırım: Kışkırtıcı faaliyetler karşılığını görecektir

Kıbrıs'ın güneyinde Rum sondajına 6. filo koruması iddiasıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım" Emrivakilerle yapılacak benzeri kışkırtıcı faaliyetler karşılığını uygun şekilde görecektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Erhürman Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin şartlar ne olursa olsun KKTC'nin yanında olduğunu belirterek, "Ada'da eğer kalıcı, sürdürülebilir bir çözümün mümkün olması gerekiyorsa Güney Kıbrıs Rum tarafının buna zihinsel olarak hazır olması lazım" diye konuştu.

Soruları yanıtlayan Yıldırım, Kıbrıs'ın güneyinde Rum sondajına 6. filo koruması iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Kıbrıs adasının etrafındaki her türlü doğal zenginlikler adada yaşayan bütün halkın ortak varlığıdır. Buralarda tek taraflı girişilen faaliyetler asla bizim tarafımızdan hoş karşılanmaz. KKTC de bunu hoş karşılamaz. Emrivakilerle yapılacak benzeri kışkırtıcı faaliyetler karşılığını da uygun şekilde görecektir."  

"Kabul edilebilir bir yanı yok"

Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren Yıldırım, "Bayrak ülkelerin onurudur, gururudur. Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur. O bayrağın uğruna canlarımızı veriyoruz. Bu ve buna benzer densizlikleri yapanları muhatap bile almıyoruz" dedi. 

"AB İlişkilerine kadar götürmek zeka işi"

Sınırı geçtiği için tutuklanan iki Yunan askeriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirten Yıldırım, "Bu konuyu AB ilişkilerine kadar götürmek büyük bir zeka işi. Zaten şimdi Türkiye ile ilgili hangi konu olsa AB'ye işi götürüp taşımak, oradan destek almak bir alışkanlık haline geldi. AB ile olan ilişkilerimizi bu ve buna benzer yeni girişimler zerre kadar ileri de götürmez, geri de düşürmez" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir