Yıldırım, Merkel ile görüştü

Almanya Başbakanı Merkel ile telefon görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, iki ülkenin dışişleri bakanlarının iptal edilen toplantılar konusunu görüşmek üzere bir araya geleceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'daki toplantılarına izin verilmemesi üzerine Almanya Başbakanı Merkel ile telefonda görüştü. Binali Yıldırım, Merkel ile telefon görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Görüşme planladığımızdan biraz uzun sürdü. Son günlerde Almanya'da halk oylamasına yönelik yapılacak vatandaşlarla buluşmalara kısıtlama getirilmesi, iptal edilmesi konusunu Sayın Merkel'le konuştum. Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde iki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelecekler, bu konuya da bir açıklık getirecekler." dedi.

"Baykal'a teşekkür ederiz"

CHP milletvekili Deniz Baykal'ın Almanya programını iptal etmesine de değinen Yıldırım, "Sayın Baykal ne sebeple iptal etti bilmiyorum ama orada tatsız bir durumla karşılaşmaması için böyle bir karar almış olabilir veya Türkiye'ye karşı böyle bir tutum ortaya konmasına tepki olarak bu kararı almış olabilir. Tabii ki eğer böyleyse Sayın Baykal'a teşekkür ederiz." diye konuştu.

Deniz Baykal Almanya programını iptal ettiDeniz Baykal Almanya programını iptal etti

Bu konularda ilginizi çekebilir