Yıldırım tahliye edildi

Aziz Yıldırım'a toplam 6 yıl 3 ay hapis ve 1.3 milyon lira para cezası verildi. Yıldırım'ın hapis yatılan süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tarihi şike davasında karar açıklandı... Tutuklu sanıklar; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yöneticisi Olgun Peker, Menajer Yusuf Turanlı ve Giresunspor Eski Başkanı Olgun Perker tahliye oldu.

Mahkeme, "Futbolda Şike" davası kapsamında yargılanan Aziz Yıldırım'ı "örgüt kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay, "şike ve teşvik primi vermek" suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yıldırım ile birlikte tutuklu sanıklar Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı tahliyesine karar verildi.

Eski TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın ise "şike ve teşvik primi" vermek suçlarından beraati kararlaştırıldı.

Mosturoğlu ve Odyakmaz'a hapis

Mahkeme, davanın sanıklarından Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu'nun 1 yıl 10 ay 14 gün, yine yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nun 3 yıl 1 ay 15 gün ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Öte yandan mahkeme, aynı dava kapsamında yargılanan eski Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan ve teknik direktör Bülent Uygun'u 11 ay 7 gün, futbolcu Gökçek Vederson'u 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Şener ve Şakar'a tahliye

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve kulübün Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın "teşvik" suçundan beraatlarını kararlaştırdı.

Yargıtay onarsa, başkanlığı düşecek

Bu arada şike, teşvik ve örgüt kurmaktan 6 yıl 3 ay ceza alan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Başkanlığı ise Yargıtay yolu açık olduğu için devam edecek. Ancak, Yargıtay'ın cezaları onaması durumunda Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir