Yıldırım'dan Rakka açıklaması

Rakka operasyonuna dair açıklama yapan Başbakan Yıldırım, ABD'nin Rakka'ya YPG ile girmesi halinde ilişkilerde ciddi sorunlar olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, olası Rakka operasyonuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik olarak, "El Bab'dan sonra Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılması konusunda bir teklifimiz oldu, biliyorsunuz. PKK'nın uzantısı PYD-YPG ile hareket etmelerinin doğru olmadığını, bir terör örgütünün başka bir terör örgütüne karşı kullanılamayacağını söyledik. Bu, dostluğa sığmaz. ABD'nin yeni yönetimi bu değerlendirmeleri zannediyorum dikkate alacak. Pence'e yeniden bunu söyleyeceğim. Merkel'e de Almanya'yı da bu operasyona dahil edebileceğimizi söyledim" diye konuştu.

Rakka operasyonunun nasıl yürütüleceğine de değinen Yıldırım, "Amerika-Türkiye ile birlikte yerel güçlerle, sivil direnişçilerle, ÖSO ile ve diğer milislerle bir olarak, onlar önde, biz de arkada... Askeri varlığı olacak ABD'nin de Türkiye'nin de. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii. İmkan ve kabiliyetler gözden geçiriliyor." dedi.

Yıldırım, ABD'nin, YPG ile Rakka'ya girmesi ihtimaline ilişkin olarak da "Olursa ABD ile ilişkilerde ciddi sorun olur." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir